GeluksKofferZomerKamp

Wat houdt een Gelukskoffer Zomerkamp in? Tijdens de zomerweek ga je aan de slag met de methodieken uit de Gelukskoffer, onder andere je zelfvertrouwen, je geluk, je toekomstdromen en dit doen we door plezier te maken, te zingen en te bewegen!

Waar word je gelukkig van? Wat zijn je toekomstdromen? Wie ben je? Het lijkt simpel, maar bijna iedereen vindt dit lastige vragen om te beantwoorden.
Tijdens mijn trainingen ervaar ik (Jolanda Visser) dat veel volwassenen deze vragen niet of nauwelijks kunnen beantwoorden. Ik realiseerde me hoe waardevol het kan zijn als je op jongere leeftijd hier al mee bezig gaat. Een stukje persoonlijk leiderschap, wie ben ik en waar word ik gelukkig van. Ik ben me gaan verdiepen in de materie en kwam de Gelukskoffer tegen.

Gelukskoffer is een wetenschappelijk onderbouwde, sociaal emotionele methode voor kinderen. In 7 verschillende thema’s (Wat is Geluk, Positief denken, Dankbaarheid, Talenten, Zelfvertrouwen, Toekomstdromen en Geluk doorgeven) werken kinderen aan hun persoonlijke ontwikkeling en de eigen invloed op geluk. De methode is gebaseerd op de positieve psychologie.

Gelukkige kinderen stralen en hebben meer energie en plezier. Ze hebben een groter gevoel van eigenwaarde, zijn kans- in plaats van angstgedreven en kunnen meer verdragen van andere kinderen. Ze zijn minder vatbaar voor negatieve invloeden op hun leven.
Kinderen die lekker in hun vel zitten zijn beter in staat om hun eigen geluk door te geven aan anderen. De filosofie achter de methode is dat een kind pas kan samenwerken, samenleven en goed zijn voor een ander als het goed gaat met het kind zelf.

In mijn beleving gaat leren plezieriger als het een feestje is!
Zodoende heb ik voor de zomerweek een speciale locatie geregeld. Zorgboerderij ‘PurmerWeide’, de zorgboerderij is gevestigd net buiten Purmerend dichtbij het Purmerbos. Op de zorgboerderij zijn verschillende dieren aanwezig van pony’s, poezen, schapen met hun lammetjes en konijnen. Gelukskoffer Zomerkamp is een week om nooit meer te vergeten! Buiten de thema’s van de gelukskoffer die behandeld worden, gaan we ponyrijden, spoorzoeken en allerlei andere buitenactiviteiten.

Over Gelukskoffer Zomerkamp:
• 6 t/m 10 juli of 10 t/m 14 augustus 2020
• voor kinderen tussen 7 en 10 jaar
• groepen van maximaal 8 kinderen
• maandag t/m vrijdag zijn van 9.30 tot 16.00 uur (donderdag tot 21.00 uur Bonte-avond)
• kosten € 239,- inclusief Gelukskoffer en complete verzorging
• locatie: Zorgboerderij ‘PurmerWeide’
• aanmelden kan via info@talentenadvies.nl of 06-54712249

Wij hopen je te zien tijdens een van de ‘Gelukskoffer Zomerkampen’.

Groetjes,

Jolanda Visser